ProizvodiOznačavanje iglomSAOS

Označavanje iglom precizan je CNC postupak kojim se na raznim materijalima poput metala, čelika i drugih iglom utiskuje vaš tekst, logo, barcode i drugo. Postupak je moguć i na ravnim i zaobljenim površinama, a naš CNC sustav označavanja i kvalitetni markator pruža vrhunsku kvalitetu tiska.
Označavanje iglom Pinmark sustav

Bilo koji znakovi, brojevi, logotipi i 2D kodovi (DataMatrix) mogu se utisnuti u materijal uz naše Pinmark CNC sustave. 

Kako funkcionira označavanje metala iglom?

Proces označavanja metala i drugih materijala iglom, bez obzira na njihov oblik postoje dvije metode, utiskivanje igle i upisivanje igle. Pri utiskivanju igle, odnosno metodi udarne točke, materijal je označen vrhom igle koja se pomiče komprimiranim zrakom, u smjeru X i Y tijekom kretanja gore-dolje.

Na taj način igla za graviranje metala označava metal gustim slijedom pojedinih točaka koje čine linije. Vrh igle u našem CNC sustavu označavanja pogađa metal na način da precizno istiskuje dio materijala kojeg obrađujemo te tako ostaje ono što ste htjeli ispisati. Po želji se može odabrati font u kojem su točke utisnute toliko daleko da se umjesto zatvorene crte stvara točkasti font. Na ovaj način u bilo koji metal utiskujemo logotip, tekst, barkod i sve ostalo prema vašim željama.

Tijekom utiskivanja igle mogu se postići dubine označavanja do 0,7 mm. Udaljenost između vrha igle i materijala iznosi do 10 mm. Vaše oznake mogu se čitati i nakon bojanja ili obrade prahom. Alat za označavanje s vrhom od karbida učvršćen je u glavi za označavanje, takozvanoj glavi za utiskivanje. Glava za utiskivanje standardno ima 2 linearne osi koje se pokreću zupčanim remenima.

Naša ponuda ovisi o Vašeg upitu koji primamo telefonski na: +385 98 944 3994 ili putem maila office@saos.hr

Prednosti obilježavanja iglom

Nema uklanjanja materijala s metalnim oznakama
Trajno označavanje na raznim materijalima i oblicima
Modeli označavanja dostupni su kao stolni, ručni, kombinirani i integrirani modeli
Velika brzina označavanja
Za širok raspon površinskih oblika kao što su ravni, okrugli, udubljeni, konveksni itd.
Jednostavna optimizacija na individualne zahtjeve klijenata zahvaljujući modularnom asortimanu proizvoda

Primjeri označavanja

Za punu veličinu slika, klikni na galeriju.
Kontaktirajte nas

Imate upit? Kontaktirajte nas telefonski, putem maila ili putem našeg obrasca i zatražite ponudu koju će za vas pripremiti vrhunski stručnjaci.