ProizvodiLasersko graviranjeSAOS

Lasersko graviranje metala i drugih materijala postupak je označavanja metala uz pomoć laserskih sustava, našim postupcima kvalitetno i precizno kreiramo vaš tekst ili logo na vašem proizvodu.
SAOS lasersko graviranje metala

Našim se sofisticiranim laserima može vrlo precizno i kvalitetno gravirati metal, odnosno označavati materijale poput plastike, aluminija i metala.

Što je lasersko označavanje?

Lasersko graviranje je postupak kojim se obrađuje metal na siguran način koji ne uništava materijal. Graviranje se najčešće koristi za legirane metale i nehrđajući čelik. Laserskim graviranjem precizno se uklanja dio materijala kako bi se postigao cilj, odnosno kako bi na metalu “ispisali” ono što želimo. Zbog velike energije laserske zrake, materijali poput nehrđajućeg čelika, titana i drugih metala isparavaju.

Osim laserskog graviranja u SAOS-u koristimo i druge postupke od kojih su najčešći lasersko označavanje materijala, lasersko uklanjanje boja s metala, uklanjanje boje s plastike i druge.

Lasersko graviranje i lasersko označavanje primjenjivo je, primjerice, na znakovima na vratima, pločicama s imenima, bocama, noževima, bravama, upaljačima, otvaračima boca ili na nakitu.

Snaga laserskih sustava

Istovremena velika fleksibilnost i visoka kvaliteta
Laserske diode imaju izuzetno dug vijek trajanja
Termoelektrično zračno hlađenje
Radijalni natpisi
Lagan i nadasve kompaktan dizajn
Korisnički prilagođen i moćan softver XS Designer u sustavu Windows XP / 7/8/10
Dostupna su cjelovita rješenja kao i OEM laserski sustavi
Prilagodba zahtjevima i/ili potrebama klijenata zahvaljujući inovativnoj i posebno prilagođenoj konstrukciji stroja

Laserski postupci graviranja i označavanja:

01Graviranje materijala

Korištenjem lasera obavlja se graviranje metala, graviranje plastike ili drugih materijala. Laserskom zrakom se stvara udubljenje ugravirano u materijal koji se obrađuje. Pri tome se materijal isparava ili topi. Dubina oznake je do 50 µm.

02Lasersko skidanje boje i uklanjanje materijala

Posebnim oblikom gravure kod metala se anodizirani sloj ili lak može precizno ukloniti kako bi se povratio temeljni sloj, odnosno boja.

03Označavanje materijala

Lasersko označavanje ili označavanje markiranjem je označavanje koje ne utječe na površinu materijala. Tijekom označavanja žarenja ne uklanja se materijal već se zagrijavanjem metala postiže promjena boje. Najčešće se pokušava dobiti savršena crna boja. SAOS laserska zraka prodire maksimalno 5 µm u metal.

04Promjena boje plastike

Lasersko označavanje promjenom boje može se izvršiti na većini plastičnih masa i nekim bojama. Posebni aditivi osiguravaju visokokontrastnu promjenu boje na mjestu udara laserske zrake pomoću naših lasera za označavanje.

05Pjenjenje

Zbog topline laserske zrake, plastika se toplinski raspada na mjestima udara. Stvaraju se plinoviti proizvodi raspadanja, što uzrokuje pjenjenje plastike.

Primjeri označavanja

Za punu veličinu slika, klikni na galeriju.
Kontaktirajte nas
Imate upit? Kontaktirajte nas telefonski, putem maila ili putem našeg obrasca i zatražite ponudu koju će za vas pripremiti vrhunski stručnjaci.