ProizvodiElektrolitičko označavanjeSAOS

Elektrolitičko označavanje poznatije je kao bakropis, a radi se o metodi kojom se uz korištenje preciznih i sigurnih postupaka tekst, logo ili slika trajno prenose na proizvod djelovanjem elektrolita i struje.
SAOS Elektrokemijsko označavanje

Elektrolitičkim označavanjem, odnosno metode bakropisa, elektrolita i struje na vaše proizvode od metala možete upisati upisati tekst, otisnuti logo i drugo, bez opasnosti od oštečenja materijala.

Što je elektrolitičko označavanje ili bakropis?

Elektrolitičko označavanje temelji se na postupku elektrokemijskog označavanja (tzv. elektrokemijsko označavanje metala), u kojem se tekst ili slika trajno prenose na proizvod koji provodi struju uz pomoću matrice za potpisivanje te djelovanjem elektrolita i struje. Taj postupak se često naziva i bakropisom, a prilikom provođenja procesa ne koriste se kiseline ili druge opasne tvari.

Ovisno o tome što želite označiti, u ponudi imamo kratkoročne i dugoročne šablone te dodatne elektrolitski dodatke poput filca, vodljive mreže i grafita za označavanje koji poboljšavaju kvalitetu i preciznost, a često se koriste i za druge namjene u industriji.

Postoje gotovo neograničene grafičke mogućnosti koje se mogu primijenjivati na gotovo svim materijalima i u svim veličinama.

Naši sustavi za elektrolitsko označavanje isplativi su te osiguravaju trajne i visokokvalitetne oznake na gotovo svim materijalima vodičima struje poput aluminija, cinka, kroma, karbida, čelika, nehrđajući čelika, titana i mnogih drugih.

Ovisno o površinskom materijalu (ili njegovom sastavu) i protoku struje, crne, bijele ili duboke oznake kreiraju se našim predlošcima za potpisivanje. Ovim postupkom ne uklanja se materijal pa je stoga idealan za oznake u avionskoj industriji, ali i za medicinsku te prehrambenu tehnologiju.

Neograničene mogućnosti bakropisa

Isplativo, izdrživo, brzo i visoko kontrastno označavanje vaših proizvoda s vašim logom
Moguć je besplatan grafički dizajn predložaka za označavanje kao što su logotipi tvrtki, brojevi članaka, zaštitni znakovi, brojevi serija, vage ili ukrasne oznake
Brzo, čisto i jednostavno označavanje i velikih površina
Za materijale različitih površinskih formi, kao što su ravni, okrugli, udubljeni, konveksni - nema deformacija zbog nježnog površinskog označavanja!
Jednostavna optimizacija i proširenje kroz modularnu i široku paletu proizvoda
Izrada natpisa visokog kontrasta, dugotrajan i kvalitetan u samo nekoliko sekundi
Mogući različiti stupnjevi automatizacije
Moguće oznake dubine u opsegu µ
Ne uklanja se materijal s crnim ili bijelim oznakama

Aparati

RUČNI SUSTAV OZNAČAVANJA

Uređaj za elektrolitičko označavanje s mogućnošću automatizacije za profesionalnu upotrebu.

Tehnički najinovativniji sustav elektrolitičkog označavanja na svijetu.

Tehnički gledano, elektrolitičko označavanje je vrlo jednostavno: osim uređaja koji opskrbljuje energijom i elektrolitom, potrebna je samo jedna glava za označavanje. Šablona je pričvršćena na glavu za označavanje ili postavljena izravno na radni komad koji se označava. Glava za označavanje i radni komad spojeni su na upravljačku jedinicu. Čim se glava za označavanje natopljena elektrolitom pritisne na radni komad, električni krug se zatvara. Struja teče i obradak je označen točnom kopijom predloška.

FLOWETCH POLUAUTOMATSKI SUSTAVI

Za izravno i trajno označavanje proizvoda s električno vodljivim površinama

Flowetch je poluautomatski sustav označavanja. Proizvod koji se označava stavlja se na glavu za označavanje i pneumatski se utiskuje na mjesto. Označavanje se zatim vrši na donjoj strani odgovarajućeg proizvoda.

Označavanje se vrši strujnim impulsom koji se vodi kroz utiskivanje matrice. Time se stvara točna slika na proizvodu koji treba označiti.

Stalni protok elektrolita hladi šablonu i materijal, čineći šablone izdržljivijim.

 

SAOS Aparati

Dodatna oprema

SAOS Filc

Filc

Naš posebno prilagođeni filc služi kao optimalni nosač elektrolita i doprinosi ravnomjernoj raspodjeli elektrolita na području koje...
SAOS Tkanina za označavanje

Tkanina za označavanje

Naša tkanina za označavanje sastoji se od elektroprovodljive tkanine koja sprječava izgaranje oznaka u filcu. Da...
SAOS Elektroliti i neutraliti

Elektroliti i neutraliti

Od aluminija do cinka - nudimo pravi elektrolit za svaki materijal. Naš širok asortiman elektrolita nudi individualno pri...
SAOS Dugoročne i kratkoročne matrice

Dugoročne i kratkoročne matrice

Naše dugoročne matrice idealne su za dosljedne oznake na velikom broju primjeraka. Nema...

Primjeri elektrolitičkog označavanja metala

Za punu veličinu slika, klikni na galeriju.
Kontaktirajte nas
Imate upit? Kontaktirajte nas telefonski, putem maila ili putem našeg obrasca i zatražite ponudu koju će za vas pripremiti vrhunski stručnjaci.